A mesterséges intelligencia előnyei a marketing területén

A mesterséges intelligencia (MI) minden területen óriási lehetőségeket rejt, és a marketing sem kivétel.
Picture of Szerző: Juhász Tamás

Szerző: Juhász Tamás

A mesterséges intelligencia (MI) minden területen óriási lehetőségeket rejt, és a marketing sem kivétel. Az MI segítségével a vállalkozások könnyedén feldolgozhatják a nagy méretű adatokat, és ezzel javíthatják a célzásukat és a hatékonyságukat.

Az egyik legfontosabb előnye az MI-nek a marketing területén a célzás. Az MI segítségével a vállalkozások könnyedén megtalálhatják azokat a célközönségeiket, akik valószínűleg érdeklődnek a termékeik iránt. Az MI alapú célzás lehetővé teszi, hogy a vállalkozások a leghatékonyabb célzási stratégiákat alkalmazzák, és ezzel csökkentsék a pazarló reklámköltéseiket.

A következő előny az MI-nek a marketing területén az automatizálás. A vállalkozások automatizálhatják a marketingtevékenységeiket, és ezzel jelentősen megnövelhetik a hatékonyságukat. Például az MI segítségével automatizálhatók a kampányok, a célzás, a kreatív tartalom, és az értékelés.

Az MI segítségével a vállalkozások javíthatják a kommunikációjukat is. A vállalkozások könnyedén megtalálhatják azokat a szószólóikat, akiknek a véleménye fontos lehet a célközönségük számára.

Az MI segítségével a vállalkozások javíthatják a termékeiket is. A vállalkozások elemezhetik a felhasználói adatokat, és ezzel javíthatják a termékeiket, könnyedén megtalálhatják azokat a hiányosságokat, amelyeket a felhasználók jelentettek, és ezzel javíthatják a termékeiket.

Online eszközök amik mesterséges intelligenciát használnak

 • Online chatbotok: Az online chatbotok mesterséges intelligenciát használnak a felhasználók kérdéseinek megválaszolására.
 • Ajánló rendszerek: Az ajánló rendszerek mesterséges intelligenciát használnak a felhasználók számára releváns termékek és szolgáltatások ajánlására.
 • Szövegfelismerő rendszerek: A szövegfelismerő rendszerek mesterséges intelligenciát használnak a szöveg automatikus elemzésére és a fontos információk kiemelésére.
 • Képfelismerő rendszerek: A képfelismerő rendszerek mesterséges intelligenciát használnak a képek automatikus elemzésére és a rajtuk lévő információk kiemelésére.
 • Hangfelismerő rendszerek: A hangfelismerő rendszerek mesterséges intelligenciát használnak a hang automatikus elemzésére és a fontos információk kiemelésére.

Konkrét példák

 • ChatGPT : Szinte élő ember szintjén tudsz vele beszélgetni, nagyon hasznos dolgokra használhatod, ha jól kérdezel tőle.
 • copy.ai : Bármit megír helyetted. Post, bejegyzés, blog, dolgozat…stb
 • synthesia.io : Mesterséges intelligencia segítségével videó készítő online eszköz. Jól jöhet ha kell egy arc pl terméked prezentálására.
 • voice.ai : Megváltoztatja a hangod.
 • ranked.ai : SEO optimalizálásban segít
 • otter.ai : Hanganyagból készít szöveget. Egy hosszú megbeszéléskor jól jöhet ha helyetted jegyzetel valaki.

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Ezek is érdekelhetnek