Az MPL-es szállítás biztosítása kötelező lesz minden webáruház számára!

Picture of Szerző: Juhász Tamás

Szerző: Juhász Tamás

Az 2024. március 28-án hatályba lépő jogszabály-módosítás értelmében a webáruházat üzemeltető vállalkozásoknak kötelezővé válik az MPL (Magyar Posta Logisztika) szolgáltatásának elérhetővé tétele a vásárlóik számára. Ezáltal a vásárlóknak lehetőségük lesz választani az egyetemes postai szolgáltatót a csomagok kiszállításához.

„3/A. § A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet

Az érintett jogszabály kiegészül egy új rendelkezéssel, mely a távollévők között kötött szerződések alapján értékesített áruk kézbesítésére vonatkozik. A kereskedelmi célú internetes honlappal rendelkező vállalkozásoknak ezen rendelkezést alkalmazva biztosítaniuk kell a vásárlók számára az egyetemes postai szolgáltató által nyújtott postai szolgáltatás igénybevételének lehetőségét. Az új szakasz hangsúlyozza, hogy ez csak akkor lehetséges, ha az egyetemes postai szolgáltató általános szerződési feltételei lehetővé teszik az értékesített áru postai szolgáltatási szerződés keretében történő kézbesítését.

Ebből a rendelkezésből következik, hogy minden olyan webáruháznak, amely fogyasztóknak értékesít, biztosítania kell a vásárlók számára az egyetemes postai szolgáltatóval történő szállítási lehetőséget.

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Ezek is érdekelhetnek